Kip met knoflook

Kip met knoflook

Kip met knoflook

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 scharrelkip van ± 1200 gr
zout, versgemalen zwarte peper
2 bouquets garnis van Provençaalse kruiden: laurier, peterselie,
tijm, selderijgroen, bonenkruid en rozemarijn
1/2 dl olijfolie
40 ongepelde knoflookteentjes
2 eetlepels anisette (Ricard of Pernod)
50 gr bloem

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175°C.
Wrijf de kip in met zout en peper.
Doe 1 bouquet garni in de buikholte van de kip, steek deze aan weerszijden
met prikkers dicht en leg de kip in een ovenschaal.
Meng de olijfolie met de teentjes knoflook, de anissette, het andere
bouquet garni, zout en peper en schenk dit over de kip.
Doe de bloem in een kom en roer er zoveel water bij dat een stevig deeg
ontstaat.
Vorm er een rolletje van en plak dit op de rand van de ovenschaal.
Sluit de schotel nu met een deksel, zet hem in de voorverwarmde oven en
braad de kip in 1 uur en 15 minuten gaar.
Serveer de kip in de schotel.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus